Başlangıç ve Bitiş Tarihi
Web Adresi :
E-posta Adresi :
İlgili Kişi :
YBS öğrencilerimiz, Akdeniz Bilişim Zirvesi’ne katıldılar.

YBS 2.sınıf öğrencilerimiz, Uluslararası Antalya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rixos Downtown Otel'de gerçekleştirilen Akdeniz Bilişim Zirvesinde üniversitemizi temsil ettiler.

Büyük katılımla gerçekleşen zirvede öğrencilerimiz, Dünyanın em büyük şirketleri arasında yer alan Google arama motorunun Türk yazılım mühendisi Selim ÖNAL ve Microsoft Bölge Direktörü Boran YÖNDEM ile bir araya geldiler.

Zirvede sunum yapan ÖNAL, google'ın çalışma stratejilerini ve kariyerle ilgili bilgiler verdi. Türkiye'de bilişim alanında verilen eğitimle ilgili soruya cevap veren ÖNAL, bu eğitimin çok iyi olduğunu, ancak tek başına yeterli olmayacağını kaydetti.

Microsoft Bölge Direktörü YÖNDEM ise şirketinin yazılım çalışmaları ve bulut teknolojisi üzerinde durdu. Yazılımcı olmak isteyenlere de önerilerde bulunan YÖNDEM, gününün 18 saatini bilgisayar başında geçirmek isteyenlerin yazılımcı olabildiğini aktardı. Kendisinin ilk yazılımını 6. sınıfta yaptığının altını çizen YÖNDEM, iyi bir yazılım için en az 10 yıllık bir deneyim ve birikimin olması gerektiğini belirtti.